МАНЯК

ВСЕКИ ИМА СВОЯТА МАНИЯ НЕКА Я НАМЕРИ ТУК
 
ИндексИндекс  PortalPortal  CalendarCalendar  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  
Вход
Потребител:
Парола:
Искам да влизам автоматично с всяко посещение: 
:: Забравих си паролата!
Маняк
My status
КЪМ САЙТА
НАЧАЛО САЙТ ВАШАТА ГАЛЕРИЯ МАНЯК МАРКЕТ
Latest topics
» ЧРД, manqk
Чет Апр 30, 2015 4:59 am by silvia-73

» Наши приятели -рожденици
Чет Апр 30, 2015 4:54 am by silvia-73

» честита Коледа!
Вто Дек 24, 2013 6:03 pm by Бимба

» Покажете декстопа си !
Нед Апр 08, 2012 11:40 pm by Manqk

» Два скайпа на един компютър при Skype 4.0
Нед Окт 02, 2011 1:49 am by Manqk

» Ч.Р.Д. Куме
Сря Сеп 28, 2011 2:15 pm by silvia-73

» Време за поезия
Съб Сеп 24, 2011 5:45 pm by rosi

» Игра на футболни отбори
Пон Авг 22, 2011 5:13 am by chelseafen96

» Да се запознаем!
Сря Авг 17, 2011 1:17 am by Manqk

» Настроение в музика
Вто Юни 28, 2011 2:36 pm by Kerry

» Смях в обектива
Пон Юни 13, 2011 8:03 pm by принцес

» Поезия в музика и картина
Пон Юни 13, 2011 7:55 pm by принцес

» Обяснително съобщение
Съб Юни 04, 2011 1:22 am by pepiipep

» Ех море... ами бански?????
Чет Май 26, 2011 2:14 am by foxyy

» Къде да почивам?
Пон Апр 18, 2011 12:52 am by ninaa_84

» Итернет браузари
Чет Мар 31, 2011 1:00 am by Manqk

» Лайв изпълнения !
Съб Мар 12, 2011 4:30 am by Kerry

» Честита Баба Марта!
Вто Мар 01, 2011 9:47 am by Kerry

» Излезе Windows 7 Service Pack 1
Пон Фев 28, 2011 3:23 pm by Manqk

» Празниците в България!
Съб Фев 19, 2011 6:23 pm by wekowna

» България не се продава, България - това е слава!
Съб Фев 19, 2011 1:10 pm by Manqk

» Момчета с/у момичета
Пет Фев 18, 2011 3:22 am by Kerry

» Пеперудена пролет
Пет Фев 18, 2011 3:21 am by Kerry

» Музикални поздрави:)))
Чет Фев 17, 2011 7:00 pm by Kerry

» Четири трика, за да е още по-луда по вас
Нед Фев 13, 2011 8:59 pm by принцес

» Покажете животинчето си:)
Чет Фев 10, 2011 8:46 pm by Kerry

» Проверено и препоръчано
Вто Фев 08, 2011 3:59 pm by rosi

» Честит Рожден Ден Злате !
Чет Яну 27, 2011 9:45 pm by Kerry

» Един бърз поглед на новините днес
Сря Яну 12, 2011 4:03 pm by Manqk

» Истина ли е...?
Съб Яну 08, 2011 8:27 pm by rosi

Portal.manqk
Photobucket
Tърсите програма
Manqksoft
Google
ГЛАСУВАЙ ЗА НАС
picbg
МАНЯК ЧАТ
picbg
бг фонетика за вашия компютър
picbg
времето
picbg
Social bookmarking
Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of МАНЯК on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of МАНЯК on your social bookmarking website
Търсене
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
IP
free counter
free counter

Share | 
 

 Ловно-Рибарска Кухня

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Ловно-Рибарска Кухня   Пон Фев 08, 2010 5:12 pm

Варена дива патица в маринован сос

Необходими продукти:
170 г месо
25 г /2 супени лъжици/ олио или маслиново масло
60 г /глава/ лук
1/10 дафинов лист
няколко резенчета лимон
3-4 зърна черен пипер
магданоз
сол.

Начин на приготвяне:
Маринованата и добре измита патица се реже на порции и се облива с мазнината. Прибавят се лукът, нарязан на едри парчета, нарязаният на дребно магданоз, дафиновият лист, черният пипер, резенчетата лимон и сол. Патицата се залива до половината с хладка марината и така подредена престоява в покрит съд на студено 3-4 часа. След това се вари на тих огън. Реже се на порции, а сосът се пасира. Ястието се опитва на сол и киселина. Поднася се с различни гарнитури — пюре от леща, от картофи, от кестени и др.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Ловно-Рибарска Кухня   Пон Фев 08, 2010 5:14 pm

Бяла риба по воденичарски

Необходими продукти:
150 г риба
10 г /непълна супена лъжица/ брашно
20 г /1 1/2 супена лъжица/ олио
горчица
лимон
магданоз
сол

Начин на приготвяне:
Изчистената и добре посолена риба се панира в брашно и се пържи в олио. Опържена се слага в съда за поднасяне, напръсква се с лимонов сок и се поръсва с много магданоз. Рибата се залива с гореща мазнина, а наоколо се гарнира със сварени картофи, поръсени с олио и нарязан на дребно магданоз, и с резенчета лимон. Отделно в сосиера се сервира майонеза.
Забележка. По същия начин може да се приготви и кефал.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Ловно-Рибарска Кухня   Сря Фев 10, 2010 1:48 am

Заек по царски


Необходими продукти:

1 заек, около 2 кг,

800 гр пресни гъби,

800 гр свинско месо (обезкостено),

800 гр моркови, 3-4 глави лук,

100 гр стафиди, 100 гр орехови ядки,

глава чесън, шепа обезкостени маслини, чаша бяло вино, олио /лъжица свинска мас/, сол, дафинов лист, млян черен пипер, бахар.


Начин на приготвяне:

Заекът се осолява и намазва с масло отвътре и отвън. Гъбите, морковите и лука се нарязват на едро, свинското като за шишчета, а ореховите ядки на четвъртинки. Всички продукти се смесват, добавят се стафидите, целите маслини и скилидките чесън. Добавя се мазнината и всичко се омесва с подправките. Заекът се слага в голяма тава и коремчето му се напълва с плънката, но без да се шие. Останалата смес се разстила в тавата около заека, полива се с виното и се завива с алуминиево фолио. Готви се 2-3 часа на 200 градуса, като към края се маха фолиото, за да се запече.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Ловно-Рибарска Кухня   Сря Фев 17, 2010 5:22 pm

Задушен бут от сърна

Необходими продукти за 1 порция:
150 г месо от бута
30 г /1/2 глава/ лук
15 г /2 супени лъжици/ олио
25 мл /2 супени лъжици/ вино
25 г сланина
10 г /малко парче/ моркови
10 г /малко парче/ керевиз
50 г пресни гъби
50 г дребни лукчета
част от дафинов лист
3-4 зърна черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Месото се шпикова със сланина. Задушава се в част от мазнината. Слага се лукът, нарязан на дребно, а морковите и керевизът - на дълго и тънко. Когато месото поомекне, прибавят се лукчетата и гъбите. Задушаването продължава на умерен огън. Слагат се дафиновият лист, черният пипер и солта. Бутът се залива с виното. Когато то се поизпари, ако месото не е добре омекнало, долива се още малко вино. Когато и то се изпари, ястието се залива с бульон /може и зеленчуков/ и се вари. Опитва се на сол. Сосът се пасира, като лукчетата и гъбите се оставят цели. Бутът се сервира топъл, наоколо с макарони.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Ловно-Рибарска Кухня   Сря Фев 17, 2010 5:25 pm

Задушена пъстърва

Необходими продукти за 1 порция:
150 г пъстърва
1/2 лимон
25 г /препълнена супена лъжица/ масло
7 мл /1/2 супена лъжица/ бяло вино
магданоз
ситно счукан черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
В тава, намазана с масло, се нарежда посолената, намазана с масло и поръсена с черен пипер риба. Наоколо й се слагат резенчета лимон и клончета магданоз. Рибата се задушава на фурна, залята с виното и покрита с капак. Поднася се топла.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Ловно-Рибарска Кухня   Пон Мар 15, 2010 3:29 am

Глиган по цариградски

Необходими продукти:

*месото, нарязано на едро,
*0,5 кг гъби /леко ги задушавам в една тенджерка, за да не заемат много място и да им излезе водата, която изхвърлям/,
*2-3 глави стар лук /или праз лук - или и от двата/ - нарязяни на едро,
*4-5 моркова /нарязяни на кръгчета/,
*2-3 картофа нарязяни на едро,
*50 гр. масло,
*1 супена лъжица свинска мас,
*дафинов лист, бахар, ч.пипер, сол /аз ползвам пикантина/ - на вкус, /може да се сложат и други подходящи сухи или пресни подправки, но мое правило е да не прекалявам с тях, за да запазя автентичния вкус на дивечовото месо, което всъщост е целта ни :-)/,
*2-3 цели скилиддки чесън,
чаша вино /за предпочитане бяло, защото червеното боядисва всички съставки и се губи пъстрия цвят на манджата - обикновено ползвам бутилка по-евтино бяло вино за маринатата и оставям чаша от него и за готвенето/.

Начин на приготвяне:



Всичко това го слагам заедно в тава и покривам с фолио /още по-добре става в голям глинен съд с капак/.Пече се 3 часа на 180 градуса, след което се маха фолиото /капака/ и се запича още 30-45 минути.

Варианти: предварително да запържите лука и после леко месото и след това да добавите останалите продукти, да сгъстите соса, ако има нужда с 2 лъжици брашно, да добавите сушени сини сливи ..... спокойно можете да експериментирате !
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Ловно-Рибарска Кухня   Пон Мар 15, 2010 8:15 pm

Задушен заек със сметана
albino

Необходими продукти:
за една порция:
140 г месо
20 г /1/2 малка глава/ лук
20 г /непълна супена лъжица/ мас или маслиново масло
20 г /супена лъжица/ сметана
10 г /малко парче/ моркови
10 г /малко парче/ керевиз
1/10 дафинов лист
няколко зърна черен пипер
20 г /супена лъжица/ оцет
5 г /чаена лъжичка/ брашно
сол

Начин на приготвяне:
Заекът се разрязва на едри части. Парчетата се измиват, слагат се в съд и се заливат със студена вода, към която се прибавя оцет /чаша оцет на 1 л вода/. Месото се оставя 2-3 часа да се маринова. След това се изважда от маринатата, поставя се в тавичка и се посолява. Прибавят се изчистените и нарязани корени н лукът. Месото се полива с мазнината и се държи в силна фурна, докато се зачерви. През време на печенето заекът трябва да се полива със соса, който се е образувал в тавичката. След като се опече, заекът се разрязва на порции. Поставя се в плитка тенджера и се залива със сос, който се приготвя по следния начин. Сметаната и сосът, получен при печенето, се смесват в отделен съд, посоляват се и се оставят на огън да кипнат. Прибавя се брашното, предварително запържено в масло и разредено с чаша бульон или вода, като се бърка непрекъснато и се вари 3 - 4 мин. След това сосът се прецежда в тенджерата със заека. Тя се покрива с капак и ястието се задушава на фурна в продължение на 25 - 30 мин. Заекът се сервира в чиния заедно със соса, като се посипва с нарязан на дребно магданоз или копър. За гарнитура се поднася картофено пюре или пържени картофи.
3абележка: Заекът става особено вкусен, ако преди печенето се шпикова с лентички от сланина.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Ловно-Рибарска Кухня   Пон Мар 29, 2010 9:52 pm

Пъдпъдъци аламинут

* 5 бр. пъдпъдъци
* 125 г масло
* 2 глави лук
* 5-6 стръка магданоз
* 50 мл коняк или ром
* сок от 1/2 лимон
* 1 кубче пилешки бульон

За гарнитурата:

* 300 г гъби
* 50 г масло
Пъдпъдъците се разрязват откъм гърба, начукват се, посоляват се и се
изпържват в масло. Прибавят се ситно нарязаните лук и магданоз.
Пърженето продължава до готовност. Пъдпъдъците се изваждат. Заливат се
със сос, приготвен от мазнината от печенето, лимоновия сок, коняка и
чаша пилешки бульон.

Гарнират се с гъбите, задушени в масло.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Ловно-Рибарска Кухня   Съб Апр 24, 2010 9:21 pm

Дива гъска с ориз

Необходими продукти:
200 г месо
25 г /препълнена супена лъжица/ масло
50 г /непълна кафена чашка/ ориз
черен пипер
сол.

Начин на приготвяне:
Измитата маринована гъска се вари цяла или нарязана на порции. Ръси се сол. Когато месото уври, изважда се и се пържи на фурна в тавичката, в която ще се приготвя ястието /желателно е тя да бъде огнеупорна/. След като месото, се позачерви, слага се почистеният и току-що измит ориз и се пържи. Когато позасъхне, той се залива с бульона, в който е вряла гъската, в съотношение 3 части бульон на 1 част ориз. Ястието ври, докато се погълне бульонът. Опитва се на сол. Поднася се топло. На масата се сервират ситно счукан черен пипер и резенчета лимон.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: Ловно-Рибарска Кухня   

Върнете се в началото Go down
 
Ловно-Рибарска Кухня
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
МАНЯК :: Свободно време :: Кулинарни Изкушения-
Идете на: