МАНЯК

ВСЕКИ ИМА СВОЯТА МАНИЯ НЕКА Я НАМЕРИ ТУК
 
ИндексИндекс  PortalPortal  CalendarCalendar  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  
Вход
Потребител:
Парола:
Искам да влизам автоматично с всяко посещение: 
:: Забравих си паролата!
Маняк
My status
КЪМ САЙТА
НАЧАЛО САЙТ ВАШАТА ГАЛЕРИЯ МАНЯК МАРКЕТ
Latest topics
» ЧРД, manqk
Чет Апр 30, 2015 4:59 am by silvia-73

» Наши приятели -рожденици
Чет Апр 30, 2015 4:54 am by silvia-73

» честита Коледа!
Вто Дек 24, 2013 6:03 pm by Бимба

» Покажете декстопа си !
Нед Апр 08, 2012 11:40 pm by Manqk

» Два скайпа на един компютър при Skype 4.0
Нед Окт 02, 2011 1:49 am by Manqk

» Ч.Р.Д. Куме
Сря Сеп 28, 2011 2:15 pm by silvia-73

» Време за поезия
Съб Сеп 24, 2011 5:45 pm by rosi

» Игра на футболни отбори
Пон Авг 22, 2011 5:13 am by chelseafen96

» Да се запознаем!
Сря Авг 17, 2011 1:17 am by Manqk

» Настроение в музика
Вто Юни 28, 2011 2:36 pm by Kerry

» Смях в обектива
Пон Юни 13, 2011 8:03 pm by принцес

» Поезия в музика и картина
Пон Юни 13, 2011 7:55 pm by принцес

» Обяснително съобщение
Съб Юни 04, 2011 1:22 am by pepiipep

» Ех море... ами бански?????
Чет Май 26, 2011 2:14 am by foxyy

» Къде да почивам?
Пон Апр 18, 2011 12:52 am by ninaa_84

» Итернет браузари
Чет Мар 31, 2011 1:00 am by Manqk

» Лайв изпълнения !
Съб Мар 12, 2011 4:30 am by Kerry

» Честита Баба Марта!
Вто Мар 01, 2011 9:47 am by Kerry

» Излезе Windows 7 Service Pack 1
Пон Фев 28, 2011 3:23 pm by Manqk

» Празниците в България!
Съб Фев 19, 2011 6:23 pm by wekowna

» България не се продава, България - това е слава!
Съб Фев 19, 2011 1:10 pm by Manqk

» Момчета с/у момичета
Пет Фев 18, 2011 3:22 am by Kerry

» Пеперудена пролет
Пет Фев 18, 2011 3:21 am by Kerry

» Музикални поздрави:)))
Чет Фев 17, 2011 7:00 pm by Kerry

» Четири трика, за да е още по-луда по вас
Нед Фев 13, 2011 8:59 pm by принцес

» Покажете животинчето си:)
Чет Фев 10, 2011 8:46 pm by Kerry

» Проверено и препоръчано
Вто Фев 08, 2011 3:59 pm by rosi

» Честит Рожден Ден Злате !
Чет Яну 27, 2011 9:45 pm by Kerry

» Един бърз поглед на новините днес
Сря Яну 12, 2011 4:03 pm by Manqk

» Истина ли е...?
Съб Яну 08, 2011 8:27 pm by rosi

Portal.manqk
Photobucket
Tърсите програма
Manqksoft
Google
ГЛАСУВАЙ ЗА НАС
picbg
МАНЯК ЧАТ
picbg
бг фонетика за вашия компютър
picbg
времето
picbg
Social bookmarking
Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of МАНЯК on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of МАНЯК on your social bookmarking website
Търсене
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
IP
free counter
free counter

Share | 
 

 Сладки глезотийки

Предишната тема Следващата тема Go down 
Иди на страница : 1, 2  Next
АвторСъобщение
Ники
Admin
avatar

Брой мнения : 1483
Join date : 10.07.2009

ПисанеЗаглавие: Сладки глезотийки   Пет Авг 21, 2009 2:57 am

ТЕЧЕН ШОКОЛАД

Продукти:
1 пакет сухо мляко (250 гр.)
1 пакет масло (125 гр.)
6 с.л. какао
1 каф.ч. /150 гр/ вода
1 непълна каф.ч. захар.

Приготвяне:
Всичко се смесва.


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пет Окт 30, 2009 10:24 pm

ТОРТА СЪРЦЕ






Необходими продукти за 12 - 16 порции:
за плодовия слой:
2 ч. ч. сок от горски плодове
2 с. л. желатин
1 ч. л. лимонов сок
100 г ягоди
100 г малини
100 г боровинки или къпини
2-3 кумкуата или филетирани портокали
1 карамбола, нарязана на парченца, по желание
за млечно-сметановия слой:
400 мл прясно мляко
4 яйца
½ ч. ч. захар за крема
200 мл сметана за разбиване
2 с. л. желатин
5 големи целувки
2-3 с. л. счукан шамфъстък, по желание
3-4 зелени смокини от сладко, нарязани на ивички
100 г захар за белтъците
1 пак. ванилена захар
за блата:
4 яйца
200 г пудра захар
120 г брашно
50 мл ликьор
за украса:
цветя
листа от маточина и мента

Начин на приготвяне:

За блата яйцата се разбиват със захарта на бързи обороти с миксера около 4 мин. Прибавя се пресятото брашно, разбърква се и се разстила в тава върху хартия за печене на слой от 1 см. Изпича се в загрята до 180° С фурна за 12-15 мин. и се оставя да се охлади.
От блата се изрязва основа за тортата с помощта на формата, в която ще се желира. Останалият блат се начупва на парченца.
Желатинът за плодовия слой се разбърква с 4 с. л. студена вода и се оставя да набъбне за 3-4 мин. Сокът от горски плодове се загрява заедно с лимоновия сок. Ако има нужда, се прибавя още малко захар. Сипва се желатинът, отстранява се от огъня и се разбърква, докато се разтвори. Слага се в съд с вода и лед и се разбърква от време на време, докато съвсем изстине и леко започне да се желира. Половината от сместа се изсипва във формата и се оставя в хладилник, за да се стегне.
Върху желирания слой се подреждат плодовете и се заливат с останалата желатинова смес. Оставя се в хладилника да се стегне.
Прясното мляко се разбива заедно с яйцата и захарта и се загрява на слаб огън или на водна баня при непрекъснато разбъркване. Желатинът за млечния слой се накисва в 3-4 с. л. студена вода. Щом кремът се сгъсти, се добавят ванилията и желатинът. Разбърква се, докато се разтвори. Съдът с крема се поставя в купа с вода и лед и се разбърква от време на време, докато почти се желира.
Белтъците се разбиват със захарта на твърд сняг. Сметаната също се разбива. Почти желираната смес се разбърква с разбитите белтъци и сметаната. Половината от получения крем се слага във формата над плодовия слой и се слага отново да се желира. В останалата смес се добавят парченцата блат, натрошените целувки и смокините и тогава се изсипва във формата.
Изрязаният блат се поставя най-отгоре и се напръсква с ликьора. Добре е сладкишът да постои поне 6 ч. в хладилника.
Обръща се, като първо внимателно се обикаля ръбът на тортата с нож, а после в гореща вода се потапя кухненска кърпа, изстисква се и се увива по стените и дъното на формата.
Украсява се със свежи цветя, маточина и мента.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пет Окт 30, 2009 10:35 pm

Чийзкейк "10 минути"

Бързо, лесно, вкусно





Продукти:

2 пакетчета бисквити
125 г /пакетче/ масло
400г /голяма кофичка/ заквасена сметана
захар на вкус
конфитюр от череши, ягоди, малини или др.плодове

Начин на приготвяне:

* Бисквитите се смилат на прах.
* След това се омесват с маслото, докато стане като тесто.
* Разстила се в подходящ съд.
* Сметаната се разбърква със захарта и се изсипва върху бисквитения блат.
* Най-отгоре се намазва с конфитюр.
* Слага се в хладилника, за да се стегне.


Последната промяна е направена от принцес на Вто Ное 03, 2009 2:53 am; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
veselanz

avatar

Брой мнения : 566
Join date : 18.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Съб Окт 31, 2009 4:39 pm


Торта "Бяла неделя"

Списък на необходимите продукти:

за блата:
7 яйца
7 с. л. захар
7 с. л. брашно
2 ч. л. какао

за крема:
1 л прясно мляко
180 г брашно
40-50 г нишесте
400 г. захар
200 г. масло

за сметановия крем:
1 л животинска сметана
400 г захар

за крокана:
1 кг захар
300 г орехови ядки

за декорацията:
300 мл сметана
200 г бял шоколад
100 г кафяв шоколад
шоколадов кувертюр

за сиропа:
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. вода

Начин на приготвяне:

1. Яйцата за блата се оставят на стайна температура, след което жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се разбиват в голяма купа със захарта. Жълтъците се прибавят един по един, след което постепенно се изсипват брашното и какаото.

2. Полученото пандишпанено тесто се разстила в намаслена форма за торта и се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-30 минути.

3. Млякото се кипва в касерола с 400 г захар, като се разбърква с помощта на бъркалка.

4. Прибавят се 180 г брашно и 40-50 г нишесте, като продължава да се бърка.

5. Сметаната за сметановия крем се разбива със захарта, като част от нея се отделя за разтопяване на белия шоколад.

6. Захарта за крокана се разтопява и в нея се изсипват натрошените орехови ядки, разбъркват се и сместа се разстила върху намаслена равна повърхност. След като изстине, втвърдената смес се натрошава наситно.

7. Захарта за сиропа се разтваря във водата, загрява се и се оставя да изстине. Изпеченият блат се разрязва на три равни части, които се сиропират равномерно.

8. Първият сиропиран блат се намазва с млечен крем и се поръсва с плътен слой крокан. Покрива се с втори блат, който се намазва със сметанов крем и също се поръсва с крокан.

9. Отгоре се поставя третият сиропиран блат, тортата се "зафилва" със сметанов крем, като по края на тортата се прави декоративен сметанов ръб с помощта на пош, за да не изтече заливката от белия шоколад.

10. В средата се излива разтопеният бял шоколад и с помощта на пош се правят линии от разтопен кафяв шоколад. Линиите се пресичат с нож, така че да се получат вълнички. От шоколадовия кувертюр се издълбават ролчици и се подреждат в кръг върху декоративния ръб, а стената на тортата се панира с крокан.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Сря Ное 04, 2009 3:23 pm

Бишкотена торта




Продукти:

*120 г черен шоколад /може и обикновен/
*50 г масло
*1 чаша прясно мляко
*З0 бишкоти
*4 яйца
*3 кафени лъжици кафе
*щипка сол

Начин на приготвяне:
Начупете шоколада на парченца и го поставете в тенджера. Разтопете го при слаба температура заедно с млякото и маслото, нарязано на ситни парченца и при непрекъснато бъркане добавете кафето.
Отделете жълтъците от белтъците.
Свалете тенджерата от котлона и един по един прибавете жълтъците към шоколада, като постоянно бъркате.
Изсипете сместа в дълбока купа.
Отделно разбийте белтъците с шипка сол и щом се получи снежнобяла субстанция, смесете я с шоколада.
Покрийте тавичката или формичката, в която ще приготвяте тортата, с бял лист или с фолио.
С лъжичка намажете от едната страна бишкотите с получения крем и ги наредете. Запазете няколко бишкоти, с които да обградите тортата.
Най-отгоре изсипете останалия крем. Поставете тортата да се стегне в хладилника за около три часа минимум.
После я преместете в съда, в който ще я сервирате.
Отстранете хартията и я украсете в средата с някакъв плод или цветни пръчици или бонбонки.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Нед Дек 20, 2009 11:49 pm

Медени курабии, украсени с бадеми

Продукти:
2 супени лъжици мед
140 г пудра захар
350 г фино брашно (и повече)
2 яйца
1 чаена лъжичка канела
анасон
карамфил
общо половин бакпулвер
50 г кандирани портокалови кори
100 г бадеми.
Техника на приготвяне. В съда се смесват и се бият яйцата, захарта, медът и подправките до запенване. Към тази смес се прибавя брашно, в което са разбъркани бакпулверът и нарязаните портокалови кори. Още веднъж се омесва добре тестото върху посипана с брашно дъска, за да стане разтегливо, и се оставя да отлежи 2-3 часа. От него се правят топчета, големи колкото орех, подреждат се нарядко в леко намазана тава. Пекат се в средно загрята фурна. докато получат златистожълт цвят. Когато изстинат, заливат се с какаова глазура. (след като са готови, поставят се в книжни кошнички и се украсяват с бадеми.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ники
Admin
avatar

Брой мнения : 1483
Join date : 10.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Вто Дек 22, 2009 11:55 pm

СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ

Продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
3 суп. лъж. кисело мляко с
1 каф. лъж. сода
2 ч.ч. брашно с
1 пак. бакпулвер

Плънка:
5 ябълки-настъргани (ябълките ако са по водни да се изтискат леко като се настържат)
1 ванилия
малко захар
1/2 канела
какао

Приготовление:
Слагате в намазана и набрашнена тава - 1/2 тесто, отгоре разпръсваме 1/2 от ябълковата плънка, другата половина на тестото и останалата плънка. Пече се в умерена фурна.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
alpha93



Брой мнения : 6
Join date : 09.01.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Съб Яну 09, 2010 4:16 am

Чешки коледен сладкиш


* 1 ч.ч. меко масло
* 1 ч.ч. захар
* 2 бр. жълтъци
* 2 ч.ч. брашно
* 1 ч.ч. натрошени на ситно или смлени орехи
* 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр
* щипка сол
* пудра захар за поръсване:
В купа се разбиват захарта и мекото масло. След това се добавят жълтъците. Добавят се постепенно брашното и солта. След това и орехите. Полученото тесто се разделя на две. Едната част се разстила в намаслена квадратна тавичка (22.5 см) и отгоре се намазва с конфитюра. От другата част с леко набрашнени ръце се накъсват малки парченца и се слагат върху конфитюра без да се натискат. Пече се на 200 С около 40 минути или до златисто. След изстиване се поръсва с пудра захар.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пон Яну 11, 2010 5:13 am

мъфини със сладко

необходими продукти:

мъфини2бр. яйца (направих ги с 1 яйце и 3 белтъка)
200мл кисело мляко
50мл олио
350г брашно (пресято)
2ч.л бакпулвер
100г захар
щипка сол

за плънка: каквото сладко имате подръка, използвах сладко от ягоди.

първо пускате фурната да се загрява, на 200ºС при долен и горен реотан или на 180ºС при вентиратор и долен реотан.
разбих белтъците на сняг. после разбих яйцето, постепенно прибавих захарта, солта, олиото и киселото мляко. после изсипах бакпулвера и брашното. най-накрая добавих и разбитите белтъци.
преди печене предварително си бях приготвила формите в които ще пека мъфините, като ги намазах с олио. използвах алуминиеви формички от пастетче, вършат перфектна работа .Разпределя се тестото във формите, като се внимава да е до половината или мъничко повече, защото при печенето се надуват кексчетата.Отгоре с малка лъжичка сипваме от сладкото в средата на всеки мъфин.За 20-тина минути са готови. оставих да поизстинат 5-10 минути на открехната врата, преди да извадя от фурната.


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пет Фев 05, 2010 8:49 pm

Икономична орехова торта

Необходими продукти:
За блата; 6 яйца, 200 г захар на пясък, 100 г смлени орехи, 100 г брашно, кората на 1/2 лимон.
За крема: 3 яйца, 150 г захар на пясък, 200 г краве масло. За крокант а: 100 г захар на пясък, 50 г смлени орехи.
За сиропа: 150 г захар, 200 мл вода.

Начин на приготвяне:
На блата: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се орехите, брашното и настърганата кора на лимона. Всичко се разбърква и се изсипва в тортена форма, застлана с хартия. Пече се в умерена фурна.
На крема: Яйцата и захарта се разбиват до сгъстяване. Отделно се разбива кравето масло и към него по малко се прибавят разбитите яйца. Всичко се разбърква много добре. На кроканта: Захарта се карамелизира и се прибавят смлените орехи. Изсипва се в намазана с мазнина тава и след като изстине, се начуква на дребно.
На сиропа: Захарта и водата се разбъркват и се оставят да врят 5 минути.
Блатът се разрязва хоризонтално на две части. Леко се сиропира. Намазва се с крем и крокант. Отгоре се гарнира с плодове - ягоди, вишни, бадеми.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пет Фев 05, 2010 8:52 pm

Австрийска торта

Необходими продукти: 300 г краве масло, 300 г пудра захар, 6 яйца, 400 г брашно.

Начин на приготвяне: Маслото и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се един по един жълтъците.
Прибавят се брашното и накрая бетъците, разбити на сняг.
Всичко се разбърква и се изсипва в застлана с хартия тортена форма.
Пече се в умерена фурна.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пон Фев 08, 2010 5:09 am

Крушов щрудел



Най-добрият начин да размразите корите за баница е като ги оставите в хладилника за през нощта или на стайна температура за няколко часа. Ако ползвате готови кори, няма нужда от размразяване, важното е да са здрави.

Време за заготовки: 20 мин. Време за приготвяне: 55 мин. Порции: 8
Продукти:
1/2 чаша златни стафиди
2 с.л. бренди
7 с.л. несолено масло
1/4 чаша галета
2 кг. круши
1/4 чаша бяла захар, плюс 2 супени лъжици
1/3 чаша начупени орехи
1/4 ч.л. мляна канела
1/8 ч.л. сол
2 с.л. лимонов сок
10 бр. кори за баница

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пон Фев 08, 2010 5:02 pm

Мляко с ориз

Необходими продукти:
0,500 л прясно мляко
1 непълна кафена чаша ориз
2 супени лъжици захар
1 ванилия

Начин на приготвяне:
Млякото се слага да заври, като се прибавят 2 кафени чаши вода и ванилията. Изчистеният и измит ориз се изсипва във врящото мляко, разбърква се и се оставя да ври на средно силен огън при отхлупен капак. Често се разбърква, тъй като загаря. След 20 мин. се прибавя захарта, разбърква се и се оставя да ври още 10 мин. Разбърква се често, за да не изкипи. Разпределя се в купички или в чаени чаши. Сервира се студено. По желание може да се поръси с канела.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Сря Фев 10, 2010 1:45 am

Сладкиш със сини сливи





Продукти: 400 г сини сливи, 3 кафени чаши захар, 1 чаена чаша кисело мляко, 2 чаени чаши брашно, 2 яйца, 3 супени лъжици пудра захар, 50 г маргарин, 2 супени лъжици олио, 1 чаена лъжица бакпулвер, 1 чаена лъжица смляна канела.
Разбийте яйцата с две трети от захарта. Прибавете брашното, маргарина и киселото мляко с разтворения в него бакпулвер. Разбийте до получаване на еднородна смес.
Разрежете сливите на две и махнете костилките. Смесете останалата захар с канелата и оваляйте плодовете в сместа.
Изсипете тестото в намазана с олиото и поръсена с брашно тава и подредете отгоре две трети от сливите. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 40 мин. Двадесет и пет минути след началото на печенето поставете върху сладкиша останалите сливи. Готовия сладкиш поръсете с пудрата захар.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Сря Фев 17, 2010 5:28 pm

Бисквити "Таралежки"

Необходими продукти:
125 г краве масло, 75 г пудра захар, 2 яйца, 250 г брашно, ванилия, 100 г нарязани бадеми.

Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се един по едни жълтъците и брашното. Замесва се тесто. Правят се топчета с големина на орех. Потапят се в разбит белтък и се овалват в нарязани бадеми (орехи). В средата се натискат с пръст и се слага вишна от сладко. Изпичат се до розово в намазана тава в умерена фурна и се овалват с пудра захар.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Нед Фев 28, 2010 7:00 am

Шоколадова торта Сърце с канелен мус





Необходими продукти:

* 4 с.л. разтопено масло
* 1/3 ч.ч. брашно
* 1/3 ч.ч. неподсладено какао
* 1/4 ч.ч. сол
* 4 бр. яйца
* 3/4 ч.ч. захар
* 1 ч.ч. сметана за разбиване
* 4 бр. канелени пръчици
* 1/3 ч.ч. черешов мармалад
* 2 с.л. бренди
* 113 г натурален шоколад, фино натрошен
* 1/2 ч.ч. сладкарска сметана
* 2 с.л. карамелов сироп
* 140 г горчив шоколад, грубо натрошен
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 200 С. Тава с форма на сърце се подготвя като се намазняват страните й. Може да се използва и кръгла тава за торта с височина на страните 5 см. След това се изрязва формата на сърце с шаблон.
В средно голяма купа се смесват брашното, солта и какаото. Яйцата и захарта се смесват в голяма метална купа. Металната купа се поставя на водна баня над къкреща вода и се разбърква докато се стопи захарта (около 2 минути). Купата се маха от водната баня и с електрически миксер се разбива сместа докато стане на твърд крем. Половината от сухите съставки се добавят и внимателно се сгъват в яйчената смес. Когато се поемат се добавя и останалата част. Важно е да не се прекалява с разбъркването, иначе тестото ще спадне. То се прехвърля в тавата.
Тортата се пече 20 минути в предварително загрятата фурна. Когато е готова се оставя да изстине напълно върху решетка.
Междувременно в тенджерка за сос се поставят 1 чаша сметана за биене и канелените пръчици, разчупени предварително. Оставят се да къкрят. След това се махат от котлона, оставя се сместа да достигне стайна температура, след което се покрива и оставя в хладилника за през нощта.
Мармаладът и брендито се смесват в купа. Тортата се освобождава от тавата с помощта на нож или шпатула. С назъбен нож се разрязва на два блата. Отрязаните части от тортата се намазват с мармаладената смес.
Сметановата смес от хладилника се прецежда в купа и се бие с миксер, докато се получат меки връхчета. На ниска температура се разтапя фино натрошения тъмен шоколад. Топлият шоколад бързо се добавя към сметаната и се разбърква внимателно. Така приготвеният мус се разпределя върху долния блат на тортата, върху мармалада, като се оставя малко разстояние около ръба ненамазано. Горния блат с мармалада надолу се поставя отгоре, леко се притиска и тортата се прехвърля в хладилник докато се приготвя глазурата.
Сметаната, 1/4 ч.ч. вода и карамеловия сироп се оставят да заврят с постоянно разбъркване. Сместа се оставя да се охлади за 5 минути, прецежда се и отново се връща на огъня да заври отново. Сваля се от котлона и се добавя грубо натрошения шоколад. Разбърква се докато се разтопи. Глазурата се оставя да изстине, за да се сгъсти, но все пак да може да се полее. Това отнема около 30 минути.
Тортата се изважда от хладилника и се поставя върху решетка. Решетката се поставя в по-голяма тава. Глазурата се полива бавно и внимателно върху тортата. С шпатула може да си помогнете да стане равномерно. Тортата се връща в хладилника докато стегне глазурата - около 2 часа. След това е готова за сервиране
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Чет Мар 04, 2010 9:04 pm

Кекс "Сърнешки гръбнак"

Необходими продукти:
8 яйца, 140 г краве масло, 170 г пудра захар, 170 г бадеми, 70 г сухар, 120 г шоколад.

Начин на приготвяне:
Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се един по един .жълтъците и продължава да се бие. След това се прибавят настърганият шоколад, смлените бадеми, сухарът и накрая белтъците, разбити на сняг. Всичко се разбърква и се изсипва в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Пече се в умерена фурна. След като изстине, се залива с разтопен шоколад и се набождат леко запечени бадеми.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Kerry
Admin


Брой мнения : 580
Join date : 31.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пет Мар 05, 2010 8:45 pm

Орехови бисквитки

Продукти:

1 пакет бисквити
1 яйце
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша смлени орехи



Към разбитото яйце се добавят захарта и смлените орехи. Получава се гъста смес, с която намазвате едната страна ан бисквитата така, че да е сравнително дебел слоя. После се запича само отгоре в продължение на 10-15 мин (по преценка).
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Вто Мар 09, 2010 2:29 am

Дълбана торта с крем и локум



Съставки:

* 1 готов блат за рецепта
* 200 гр орехи
* 1 кутия локум
* 1/2 кутия лимонови резанки


За крема:

* 700 мл прясно мляко
* 7-8 с.л захар
* 4 с.л брашно
* 3 жълтъка
* 1 с.л какао


За глазурата:

* 3 белтъка
* 200 гр. захар
* 1/2 ч.л оцет. Разбиват се до получаване на плътен сняг

Приготвяне:
Готовия блат се издълбава. Към хапките се прибавя дребно нарязания локум, резанките, смлените или счукани орехи и по желание стафиди. Прибавя се топлия крем и се обърква всичко добре.
Пълни се тортата. Отгоре се намазва с глазурата и се украсява с шоколадови пръчици или настърган шоколад.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Сря Мар 10, 2010 8:33 pm

Ягодов ориз

Необходими продукти:
1 чашка ориз
2 чашки прясно мляко
250 г замразени или пресни ягоди или ягодов мармелад
1 чашка бренди
захар на вкус
1 чашка сметана
щипка сол

Начин на приготвяне:
Поставяме почистения ориз в горещо мляко, прибавяме щипка сол и сваряваме до омекване. Размразяваме ягодите, пресоваме, подслаждаме и ги разбъркваме с ориза. Оставяме сместа да изстине, прибавяме брендито и половината от сметаната, наливаме в чаши и оставяме да се втвърди. Преди поднасяне украсяваме ориза с останалата сметана. По същия начин приготвяме ориз с мармелад от мандарини или праскови.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пон Мар 15, 2010 3:22 am

Гръцки сладкиш "Галактобуреко"


* 400 г точени кори
* 600 мл прясно мляко
* 100 г грис
* 3 бр. яйца
* 100 г. захар
* 5 г бакпулвер
* 2 ванилии
* маргарин (масло)

За сиропа:

* 2. ч.ч. вода
* 2 ч.ч. захар
Разбиват се яйцата със захарта. Сварява се млякото и се маха от огъня. Прибавят се гриса, бакпулвера, ванилиите и яйчната смес. Разбива се до хомогенна смес и се връща на котлона, да стане като крем. В намаслена тавичка се нареждат половината кори, като между корите се поръсва разтопен маргарин (масло). Изсипва се крема и се разпределя равномерно. Нарежда се другата половина от корите по същия начин, поръсени с маргарин. Пече се в предварително загрята на 200 С фурна до готовност (около 30 минути). Готовия сладкиш се оставя да изстине напълно. Сварява се сиропа и се залива сладкиша (като преди това е нарязан на парчета). Оставя се една нощ да попие сиропа.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Гери

avatar

Брой мнения : 343
Join date : 16.03.2010
Age : 21
Местожителство : МайнЪ Таун

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Вто Мар 16, 2010 11:59 pm

Значи тортата за рождения ден я имам от Принцес... Сърцето го удобрявам.. Моля на 22.03.2010 година в 16.30 часа да бъде получена тортата на Адрес: Град Пловдив дрън дрън... flower flower flower flower flower flower flower flower flower
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Kerry
Admin


Брой мнения : 580
Join date : 31.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Сря Мар 17, 2010 5:10 pm

Гери написа:
Значи тортата за рождения ден я имам от Принцес... Сърцето го удобрявам.. Моля на 22.03.2010 година в 16.30 часа да бъде получена тортата на Адрес: Град Пловдив дрън дрън... flower flower flower flower flower flower flower flower flower
А ние кога ще си получим пеканият заек? Да мятаме ли адреси?
Чек, че май пак обърках темата и стана оффтопик scratch
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пет Апр 02, 2010 6:50 pm

Гладници!Поставям рецептите да се учите да готвите,а не да правите заявки ,ах вие!! king king king queen queen момче момиче момче момиче момче момиче
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   Пет Апр 02, 2010 6:53 pm

Пухкави великденски курабийки


Рецептата на мама за великденски курабии, която винаги ме кара да се чувствам топло и уютно.

Продукти за великденски курабии:

* 5 яйца
* 2 1/2 чаена чаша захар
* 1 чаена чаша кисело мляко
* 1 бр. амонячна сода
* 1/2 пакетче бакпулвер
* не пълна чаша свинска мас или олио
* кора на лимон
* 1 пакетче ванилия
* 3 чаени чаши брашно
* За намазване на курабиите преди печене – 5 жълтъка

Начин на приготвяне:

Амонячната сода се слага в киселото мляко и се чака да шупне на стайна температура.
Пресятото брашно и бакпулвера се смесват и се изсипват в подходящ съд за месене (тава). Оформя се кладенче в средата на брашното (с ръка се оформя дупка) и в него се изсипват млякото с амонячната сода. Прибавя се мазнината (мас или олио, което предпочитате от двете), захарта, яйцата, настърганата кора на 1 лимон и ванилията.
Замесва се меко тесто, ако е необходимо може да се добави още малко брашно, така че тестото да не лепне и да е меко. Внимавайте да не сложите прекалено много брашно, защото тогава тестото става твърдо.
Взема се част от тестото и се разточва кора с дебелина 5 мм. След това се изрязват великденските курабии като се ползват формички или ако нямата може да използвате чаша.
Нарязаните курабии се мажат с разбит жълтък и се поръсват със захар. Нареждат се в намазана с олио тава и се пекат около 20-30 минути във фурна на 160-180 градуса (включени са долен и горен реотан на печката)
Изпечените курабии се оставят да изстинат напълно и след това се нареждат в огромна тенджера застлана с кухненска хартия.
Обикновено докато се пекат курабиите ароматът на ванилия и лимонова кора става все по-наситен и нямам търпение да ги опитам докато са още горещи.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: Сладки глезотийки   

Върнете се в началото Go down
 
Сладки глезотийки
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 2Иди на страница : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
МАНЯК :: Свободно време :: Кулинарни Изкушения-
Идете на: