МАНЯК

ВСЕКИ ИМА СВОЯТА МАНИЯ НЕКА Я НАМЕРИ ТУК
 
ИндексИндекс  PortalPortal  CalendarCalendar  Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори  ТърсенеТърсене  ПотребителиПотребители  Потребителски групиПотребителски групи  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  
Вход
Потребител:
Парола:
Искам да влизам автоматично с всяко посещение: 
:: Забравих си паролата!
Маняк
My status
КЪМ САЙТА
НАЧАЛО САЙТ ВАШАТА ГАЛЕРИЯ МАНЯК МАРКЕТ
Latest topics
» ЧРД, manqk
Чет Апр 30, 2015 4:59 am by silvia-73

» Наши приятели -рожденици
Чет Апр 30, 2015 4:54 am by silvia-73

» честита Коледа!
Вто Дек 24, 2013 6:03 pm by Бимба

» Покажете декстопа си !
Нед Апр 08, 2012 11:40 pm by Manqk

» Два скайпа на един компютър при Skype 4.0
Нед Окт 02, 2011 1:49 am by Manqk

» Ч.Р.Д. Куме
Сря Сеп 28, 2011 2:15 pm by silvia-73

» Време за поезия
Съб Сеп 24, 2011 5:45 pm by rosi

» Игра на футболни отбори
Пон Авг 22, 2011 5:13 am by chelseafen96

» Да се запознаем!
Сря Авг 17, 2011 1:17 am by Manqk

» Настроение в музика
Вто Юни 28, 2011 2:36 pm by Kerry

» Смях в обектива
Пон Юни 13, 2011 8:03 pm by принцес

» Поезия в музика и картина
Пон Юни 13, 2011 7:55 pm by принцес

» Обяснително съобщение
Съб Юни 04, 2011 1:22 am by pepiipep

» Ех море... ами бански?????
Чет Май 26, 2011 2:14 am by foxyy

» Къде да почивам?
Пон Апр 18, 2011 12:52 am by ninaa_84

» Итернет браузари
Чет Мар 31, 2011 1:00 am by Manqk

» Лайв изпълнения !
Съб Мар 12, 2011 4:30 am by Kerry

» Честита Баба Марта!
Вто Мар 01, 2011 9:47 am by Kerry

» Излезе Windows 7 Service Pack 1
Пон Фев 28, 2011 3:23 pm by Manqk

» Празниците в България!
Съб Фев 19, 2011 6:23 pm by wekowna

» България не се продава, България - това е слава!
Съб Фев 19, 2011 1:10 pm by Manqk

» Момчета с/у момичета
Пет Фев 18, 2011 3:22 am by Kerry

» Пеперудена пролет
Пет Фев 18, 2011 3:21 am by Kerry

» Музикални поздрави:)))
Чет Фев 17, 2011 7:00 pm by Kerry

» Четири трика, за да е още по-луда по вас
Нед Фев 13, 2011 8:59 pm by принцес

» Покажете животинчето си:)
Чет Фев 10, 2011 8:46 pm by Kerry

» Проверено и препоръчано
Вто Фев 08, 2011 3:59 pm by rosi

» Честит Рожден Ден Злате !
Чет Яну 27, 2011 9:45 pm by Kerry

» Един бърз поглед на новините днес
Сря Яну 12, 2011 4:03 pm by Manqk

» Истина ли е...?
Съб Яну 08, 2011 8:27 pm by rosi

Portal.manqk
Photobucket
Tърсите програма
Manqksoft
Google
ГЛАСУВАЙ ЗА НАС
picbg
МАНЯК ЧАТ
picbg
бг фонетика за вашия компютър
picbg
времето
picbg
Social bookmarking
Social bookmarking Digg  Social bookmarking Delicious  Social bookmarking Reddit  Social bookmarking Stumbleupon  Social bookmarking Slashdot  Social bookmarking Yahoo  Social bookmarking Google  Social bookmarking Blinklist  Social bookmarking Blogmarks  Social bookmarking Technorati  

Bookmark and share the address of МАНЯК on your social bookmarking website

Bookmark and share the address of МАНЯК on your social bookmarking website
Търсене
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
IP
free counter
free counter

Share | 
 

 Кулинарна стихия

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
Ники
Admin
avatar

Брой мнения : 1483
Join date : 10.07.2009

ПисанеЗаглавие: Кулинарна стихия   Пет Авг 14, 2009 3:16 am

След напрегнат работен ден заставате до печката... Чакате гости и трябва да ги изненадате с кулинарни умения, а времето не ви достига...
Търсите нещо, с което да разнообразите менюто на семейството...

Ако успеем да превърнем задължителната и рутинна работа в кухнята в изкуство - това е една крачка към съвършенството.





Последната промяна е направена от Ники на Пет Авг 14, 2009 3:26 am; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Ники
Admin
avatar

Брой мнения : 1483
Join date : 10.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Пет Авг 14, 2009 3:24 am

Руло ”Стефани”



Продукти:

1,5 кг кайма
5 яйца
150 гр. гъби
0,5 кг. моркови
200 гр. грис
1 глава лук
1-1.5 лъжици олио
1 ч. лъжица чесън на прах
чаша консервирани домати
сол, пипер и други подправки - на вкус
няколко стръка копър

Начин на приготвяне:

Сварете три от яйцата твърдо и след като изстинат, ги обелете.
Нарежете гъбите наситно и ги задушете с малко вода и щипка сол.
Нарежете два-три моркова на кубчета. Останалите моркови настържете с ренде възможно най-ситно. Размесете добре в намазнена тава каймата, настърганите моркови и двете сурови яйца с грис. След като получите еднообразна смес, изсипете гъбите, нарязания лук, чесъна, морковените кубчета и другите подправки.
Полученото месно тесто разстелете в тавата. Сложете в него трите обелени яйца и завийте краищата, като покриете яйцата и оформете купол. Оставете по 3-4 сантиметра от края на купола до крaя на тавата.
Посипете го с пипер, сардала или др. подправки по избор. Покрийте отгоре с доматите. В празното пространство около рулото сипете лъжица олио и две лъжици вода, и ако ви е останало от доматения сос.
Пече се в предварително загряна фурна (170 °С) около 40 минути, като през десетина минути с лъжица се загребва соса отстрани и се полива върху рулото.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
veselanz

avatar

Брой мнения : 566
Join date : 18.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Вто Сеп 08, 2009 5:39 pm

Ще ви предложа ,нещо лесно и бързо.
Вкусни милинки

Необходими продукти:
3 ч.ч. брашно;
2 яйца;
1 ч.л. сол;
1 ч.л. захар;
1 кубче мая, разтворено и леко втасало в 1/2 ч.ч. хладка вода;
4 пълни с.л. кисело мляко + 2 щипки сода за хляб;
2 с.л. майонеза;
100-150 гр.сирене /може и извара /

Начин на приготвяне:
В голяма купа се смесват всички продукти, без брашното, което се прибавя на края и се разбърква с дървена лъжица. Сместа, която се получава трябва да е по-гъста от кексово тесто. В намазнена и набрашнена тавичка се редят милинките, като се гребва със супена лъжица, потопена в разтопено масло/олио, маргарин/. Трябва да са една до друга. Оставят се да втасат за около 30-45 мин. Отгоре се поръсват с ким и галета. Пекат се в загрята до 200 градуса фурна.

Приятен апетит!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
veselanz

avatar

Брой мнения : 566
Join date : 18.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Нед Окт 18, 2009 7:32 pm

Пай с ябълки

Необходими продукти:
150 г захар, 3 яйца, 200 мл мазнина ( краве масло или олио), 1 бакпулвер, 600 г брашно, 1 кг ябълки, 100 г счукани орехи, 2 супени лъжици галета, 1/2 пакетче капела.

Яйцата и захарта се разбиват до побеляване. Прибавят се мазнината и брашното с бакпулвера. Всичко се смесва и се дели па три части. На едрото ренде се насгъргват ябълките. Ябълките се затоплят малко, за да поомекнат и да се изпари част от водата. Прибавят се канелата, орехите и малко галета. Всичко се разбърква добре. В намазана тава се слага част от тестото, ябълки, втората част, пак ябълки и най-отгоре третата част от тестото. Пече се в умерена фурна. Поръсва се с пудра захар.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
veselanz

avatar

Брой мнения : 566
Join date : 18.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Вто Окт 20, 2009 12:06 am

КАТМИ

Катмите приличат на палачинки, но се приготвят с мая и се получават шуплички при печене.
Продукти:
1 л прясно мляко
4 яйца
4 ч. ч. брашно
1ч.л сол
1ч.л.захар
50 гр. мая (кибритена кутийка) може и суха мая-прибавя се малко повече от инструкцията на пакетчето, за да няма проблеми с бухването.
Начин на приготвяне: Разбиват се яйцата, към тях се прибавя солта, млякото и след това брашното, ако маята е суха се поставя в брашното, ако е на кубче се разбива в част от млякото и захарта. Сместа се оставя около 1/2 час на топло да втаса, след което с черпак (
След това се пекат по принцип на сач или на тефлонов тиган с малко мазнина.Пекат се от двете страни.
След като са готови ги намажете с масло. Поднасят се топли с плънка по желание, увити на руло или прегънати на две.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
veselanz

avatar

Брой мнения : 566
Join date : 18.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Вто Окт 20, 2009 12:27 am


МАРУДНИЦИ-подобно нещо като катми

Необходими продукти:

500 гр. брашно;
400 гр. кис.мляко;
1 ч.л. сода за хляб;
1 -2 яйца;
1 ч.л. сол, 1 с.л. олио, 1 с.л. оцет, 1 ч.л. сол, 1 с.л. захар
олио за пължене
Начин на приготвяне: Всички продукти без оцета се смесват до гъсто кексово тесто, което се оставя да почине 30 мин. Добавя се оцета и почива още 10 мин. След това се пържи като палачинките в тефлонов тиган или се пече на сач
.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
veselanz

avatar

Брой мнения : 566
Join date : 18.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Пет Окт 23, 2009 10:34 pm


Задушено пиле

1 пиле около 1 кг, 1/2 пакетче краве масло, 1/2 чаша бяло вино, черен пипер, стръкче розмарин, сол.

Смесете маслото със сол, счукан черен пипер и стрит розмарин. Намажете пилето със сместа отвътре и отвън. Сложете го в тенджерата под налягане. Залейете с 1/2 чаша гореща вода и виното. Затворете тенджерата и варете около 15 мин. Поднесете със задушен в масло грах, картофено пюре и салата
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Пет Окт 30, 2009 4:22 am

Рецепта за Пълнена риба с маслини

Пълнена риба с маслини

Порции: 4

Продукти:

4 броя карагьоз
20гр. зелени маслини с лимон
20гр. зелени маслини с чушка
20гр. черни маслини
връзка магданоз и връзка копър
щипка цол
чер пипер
2 с.л. зехтин
сокът на дин лимон
.
За сосът:
30 гр. изпечени орехи
3 бр. филийки хляб
1 кофичка кисело мляко
3 бр. скилидки чесън
1 с.л. оцет
сол и черен пипер на вкус
сокът на един лимон

Начин на приготвяне:

Сосът: Всичко това се слага в кухненски робот и се мели до получаване на хомогенна смес и сосът е готов.

Плънката за рибата: маслините, копъра, магданозът се режат на ситно, добавя се зехтина черният пипер, солта сокът от един лимон и се разбърква добре. Всяка риба се пълни с плънката като се затваря с клечки за зъби за да не изтече плънката при печенето на рибата. И така напълненият карагьоз се оставя в хладилник за 24часа отгоре се поръсва обилно с сок от лимон. Пече се на скара. Подходяща гарнитура катфи соте или пържени картофи.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
veselanz

avatar

Брой мнения : 566
Join date : 18.07.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Съб Окт 31, 2009 3:17 am

Бьрзи шницели



250гр.кайма
1 яйце
2-3 картофа
1 глава лук
чер пипер.магданоз,чубрица
1 водна чаша брашно
1 водна чаша вода.

Предварително настъргани на ренде лук ,картофи.Всичко се обьрква да стане на каша ,слага се сьщо на вьрха на ножа малко сода за хляб,и с много голяма льжица сипваме в
сгорещеното олио.Стават около10-11 бр.и са много вкусни.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Сря Ное 04, 2009 2:54 pm

Патладжани и чушки с орехов сос

Необходими продукти:

3 патладжана
10-12 чушки
5-6 скилидки чесън
1/2 ч.ч. орехи
олио
копър
сол

Начин на приготвяне:

* Нарежете обелените патладжани на кръгчета, посолете ги и ги оставете да се отцедят.
* Изпържете ги в сгорещена мазнина и ги извадете.
* В същата мазнина изпържете и почистените от семето и нарязани на дребно чушки.
* Смесете в мазлко мазнина счуканите чесън и орехи.
* Залейте ги с малко вода и ги сложете на огъна да кипнат.
* В подходящ съд смесете патладжаните и чушките и ги зелйте с получения сос.
* Поднесете ги поръсени с наситнен копър.




Последната промяна е направена от принцес на Чет Ное 05, 2009 8:55 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Чет Ное 05, 2009 8:52 pm

Печени зеленчуци със сирене- леко,здравословно ,бързо и диетично!





Продукти:
*2 тиквички
*2 домата
*3 глави стар лук
*сирене
*оцет Балсамико
*зехтин
Начин на приготвяне:
Зеленчуците са нарязани на шайби. Изпичат се на оребрен тиган без мазнина. Нареждат се едно върху друго, поливат се с малко зехтин и оцет Балсамико, поръсват се с натрошено сирене.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
????
Гост



ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Сря Дек 02, 2009 9:25 pm

Хайде аз да напиша как правя често яйцата.

Продукти: ( за 2 порции)
4 яйца
3-4 връзки зелен лук
малка бучка сирене ( натрошено)
малка бучка кашкавал ( нарязан)
Малко зехтин
малко чрервен пипер

Приготовление:
Запържва се нарязаният лук в зехтина. После се + червения пипер за около 10 сек и веднага се+ яйцата. Бъркате, докато се стегнат. Накрая +сиренето и кашкавала и бъркате, докато се разтопи кашкавала.
Това е.

Вкусно е със зелена салата или шопска.
Smile
Върнете се в началото Go down
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Нед Дек 13, 2009 10:23 pm

Телешко филе с бира




Продукти: 600- 700 г телешко месо от филето, 2 чаши вира, 3-4 яйца, 1 филийка сух хляб, 100 г настърган кашкавал, 40 г масло, черен пипер, сол, брашно, олио за пържене.

Месото се нарязва на тънки парчета, които се начукват, посоляватсе и се накисват в бирата за около 1 час. След това се отцеждат и се поръсват с черен пипер Панират се последователно в брашно, в смес от разбитите яйца и ситно натрошения хляб и пак в брашно и се изпържват.
Поднасят се топли, с парченце масло отгоре и поръсени с настъргания кашкавал.
За гарнитура може да се поднесе картофено пюре или красиво подредена салата от различни пресни зеленчуци като тази:


Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Пет Фев 05, 2010 9:03 pm

Бухти 1 вид

Продукти:
500 г брашно, 200 г кисело мляко, 3 яйця, 2 кафени чашки захар на пясък, 1/2 чаена лъжичка сол, 1/ чаена лужичка сода бикарбонат, 1/2 чаена лъжичканастъргана лимонова кора, 200 г мазнина за пържене, 1 кафена чашка пудра захар..

Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбърква със содата, яйцата и захрта на пясък, след което се прибавят солта, брашното и лимоновата кора. Омесва се меко тесто, което се разточва на кора с дебелина 0,5 до 1 см. От нея се изрязват кръгчета, правоъгълници, квадрати, които се пържат в сгорещена мазнина. Поднасят се топли и поръсени с пудра захар.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Бухти 2 вид

Продукти:
250 г брашно, 50 г захар на пясък, 1 яйце, 1/2 чаена лъжичка сода, 1 чаена чаша мазнина за пържене, 50 г пудра захар.

Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбърква с яйцето, содата, солта и захарта на пясък. Постепенно се прибавя брашното и настъргана лимонохва кора. От получената средно гъста каша се взема по 1/2 супена лъжица и се пуска в сгорещена мазнина. Пържат се до златисто в умерена температура. Поднасят се топли и поръсени с пудра захар.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Бухти 3 вид

Продукти:
300 г брашно, 150 г кисело мляко, 2 яйца, 100 г сирене, 10 г мая, 2 чаени лъжички захар, 1/2 чаена лъжичка сол, 200 г мазнина за пържене.

Начин на приготвяне:
Маята се разбива с малко хладка вода и захарта. От брашното, киселото мляко, настърганото сирене, втасалата мая и солта се омесва тесто, което се разточва на кора с дебелина 1,5 до 2 см. От нея се изрязват бухти с размер 4 - 5 см, които се пържат в загрята мазнина. Поднасят се топли.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Пон Фев 08, 2010 5:08 pm

Пиле в кесия /любимото ми/

Необходими продукти:
1 пиле (около 1 кг) без вътрешности
1/2 пакетче краве масло
1 пълна чаена лъжичка сол
2 книжни кесии

Начин на приготвяне:
Пилето се измива и се посолява. Ръцете се топят в сол и се разтриват всички части на пилето, за да може солта да се разнесе равномерно навсякъде. Вътрешността също се посолява, след което вътре се поставят парчета масло. Едната кесия се намазва отвътре и отвън с краве масло (може и с олио). Пилето се пъха в нея и свободният й край се завързва. Пъхва се в другата кесия, слага се в подходящ съд и се пече в загрята фурна около 1,30 часа - докато хартията потъмнее напълно. Обръща се често. Поднася се горещо, като се полива с мазнината.
Този начин на приготвяне на пиле се препоръчва, ако няма грил, защото по вкус пилето, печено в кесия, се доближава много до печеното на грил пиле.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Вто Мар 02, 2010 8:51 pm

Спагети по въглищарски

Необходими продукти:
350 г спагети
150 г шунка
80 г масло
4 яйца
1/4 л сметана
настърган пармезан (или ементал,кашкавал)
магданоз
черен пипер
сол

Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода до омекване, изпържваме нарязаната на ивички шунка в маслото и смесваме с прецедените спагети. Подреждаме сместа в тавичка за печене, намазана с масло, поливаме със сметана, разбита с яйцата, сол, черен пипер, и поръсваме настърганото сирене. Печем малко в гореща фурна или под грил. Поръсваме спагетите със ситно нарязан магданоз преди поднасяне.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Спагети с кюфтета от месо

Необходими продукти:
350 г спагети или макарони
1 малка глава лук
1 скилидка чесън
2 лъжици зехтин
500 г домати
1 лъжица доматено пюре
1/4 л вода
1 лъжица захар
мащерка, черен пипер, сол
Кюфтета от месо: 400 г смляно крехко говеждо месо, 2 филии бял хляб, 1 малка глава лук, 1 лъжица ситно нарязан магданоз, 1 яйце, черен пипер, сол, олио за пържене, 80 г настърган пармезан

Начин на приготвяне:
Накисваме хляба във вода, натрошаваме с вилица, прибавяме смляното месо, ситно нарязания лук, останалите прибавки, правим кюфтенца (около 12) и ги изпържваме в олио.
Изпържваме в олио ситно нарязания лук и начукания чесън, прибавяме попарените и обелени домати, доматеното пюре, размито с 1 лъжица вода, сол, захар, подправките, 30 г вода и задушаваме под плътно прилягащ похлупак на тих огън около 1 час. В края на задушаването прибавяме кюфтетата и задушаваме още малко.
Поднасяме със сварени спагети или макарони и настъргано сирене.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Паста "Болонезе"

Необходими продукти:
2 супени лъжици зехтин, 100 г бекон, нарязан на ситно, 650 г смляно телешко/свинско/ смес от двете/пилешко/, 1 глава лук, нарязана на ситно, 1 морков, нарязан на ситно, 1 стрък целина, нарязана на ситно, 4 скилидки чесън, пресовани или ситно нарязани, 2 супени лъжици доматено пюре, 400 г обелени и нарязани на ситно домати, 1/2 чаена чаша сухо червено вино, 11/2 чаена чаша телешки бульон, 1/4 чаена чаша заквасена сметана, 2 супени лъжици ситно нарязан магданоз , щипка риган, щипка босилек, щипка салвиа, щипка мащерка, щипка канела, щипка захар, сол, черен пипер, 450 г спагети, 4 супени лъжици настърган пармезан за поръсване.

Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина е голям тиган, добавете бекона, лука, чесъна, морковите и целината и леко запържете докато поомекнат зеленчуците. Добавете смляното месо и пържете около 5 мин, като бъркате постоянно докато каймата леко покафенее. Добавете половината бульон с размитото в него доматено пюре, виното, захарта, канелата, ригана, босилека, салвията и мащерката и варете на силен огън докато течността изври, добавете останалия бульон и отново варете докато течността поизври. Подправете със сол и черен пипер, добавете ситно нарязаните домати, похлупете и варете на много слаб огън около 1 час. Свалете от огъня, подправете със сметаната и ситно нарязания магданоз. Ако е необходимо допълнително овкусете със сол и черен пипер.
Сварете спагетите в голямо количество подсолена вода, отцедете добре и поднесете залети със соса. Отгоре поръсете със прясно настърган пармезан.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Нед Апр 04, 2010 4:54 pm



Агнешко с пресен лук

Порции: 4

Продукти:

560г. агнешко месо
880г. пресен лук
80г. масло
80г. червени домати
12г. доматено пюре
20г. брашно
магданоз
сол
червен пипер
черен пипер



Начин на приготвяне:

Месото, нарязано на парчета, се пържи. В същото масло се слага нарязан на дребно лук. Като се позапържи, се прибавят брашното, доматеното пюре, червеният пипер. Връща се месото обратно, ръси се сол, залива се с хладка вода.
Ври на тих огън до поомекване. Слага се лукът, нарязан на 3-4 см дълги парчета, задушен в част от мазнината. Заедно с лука се прибавят червените домати, нарязани на кръгове и черният пипер на зърна.
Ястието ври на тих огън. Опитва се на сол. При поднасяне се поръсва с магданоз.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Пон Апр 12, 2010 11:13 pm

Бяла риба по воденичарски

Необходими продукти:
150 г риба
10 г /непълна супена лъжица/ брашно
20 г /1 1/2 супена лъжица/ олио
горчица
лимон
магданоз
сол

Начин на приготвяне:
Изчистената и добре посолена риба се панира в брашно и се пържи в олио. Опържена се слага в съда за поднасяне, напръсква се с лимонов сок и се поръсва с много магданоз. Рибата се залива с гореща мазнина, а наоколо се гарнира със сварени картофи, поръсени с олио и нарязан на дребно магданоз, и с резенчета лимон. Отделно в сосиера се сервира майонеза.
Забележка. По същия начин може да се приготви и кефал.

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
ElEkTrA

avatar

Брой мнения : 205
Join date : 10.09.2009
Age : 24

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Пон Юли 19, 2010 11:49 pm

Това ми е любимата рецепта за риба! Пъстърва във фолио

Продукти:


Пъстърва - 4бр
Зехтин - 50гр.
Заквасена сметана - 200гр.
Бланширани филирирани бадеми - 200гр
Сол
Черен пипер

Начин на приготвяне:


Намазваме парче алуминиево фолио с зехтин за да не залепне рибата.
Осоляваме всяка риба отвътре и отвън.
Поръсваме черен пипер.
Вътре в рибата вкарваме бадемите и за квасената сметана.
Овиваме старателно рибата с фолиото.
Печем в тавичка във фурната или директно на скарата или барбекюто за 20 минути.
За гарнитура-задушени зеленчуци

Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
tutankamon

avatar

Брой мнения : 7
Join date : 26.06.2010
Age : 42

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Пет Юли 23, 2010 3:01 pm

ElEkTrA написа:
Това ми е любимата рецепта за риба! Пъстърва във фолио

Продукти:


Пъстърва - 4бр
Зехтин - 50гр.
Заквасена сметана - 200гр.
Бланширани филирирани бадеми - 200гр
Сол
Черен пипер

Начин на приготвяне:


Намазваме парче алуминиево фолио с зехтин за да не залепне рибата.
Осоляваме всяка риба отвътре и отвън.
Поръсваме черен пипер.
Вътре в рибата вкарваме бадемите и за квасената сметана.
Овиваме старателно рибата с фолиото.
Печем в тавичка във фурната или директно на скарата или барбекюто за 20 минути.
За гарнитура-задушени зеленчуци

bounce Страхотно е-всички го харесаха
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
ElEkTrA

avatar

Брой мнения : 205
Join date : 10.09.2009
Age : 24

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Пон Юли 26, 2010 3:04 pm

Tутанкамон ако не беше хубава рецепта и не се харесваше нямаше да я пускам тук Wink Ирена
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Нед Авг 15, 2010 5:51 pm



Гювечето на мама

Порции: 1-Продукти:

50гр. пушени свински гърди
1 кренвирш
1/2 глава лук
1 чушка
1 яйце
1 топено сиренце
1с.л.доматено пюре
1с.л. олио
1 щипка чубрица
1 щипка черен пипер
1/2ч.л."пикантина" или "вълшебен вкус", или друга универсална подправка


Начин на приготвяне:

Нарязват се на ивици гърдите, кренвиршите на кръгчета.
Нарязва се на ситно лука и чушката.Слагат се в гювечето, прибавят се подправките и се нарязва вътре на малки късчета топеното сирене. Прибавя се олиото.Доматеното пюре се размива в 100мл. вода и се прибавя.
Долива се вода до половината на гювечето, похлупва се и се пече на висока температура за 30мин. Изважда се и се чуква яйцето, след което се връща във фурната за още 10 мин.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Чет Авг 19, 2010 7:03 pm

Месо с пикантен сос

Необходими продукти:

1 кг телешко (свинско) филе,
3-4 льжици мазнина,
1 чаша вино,
1 глава лук,
4 пиперки,
4 домата,
5-6 зърна черен пипер,
1 дафинов лист,
1 лъжица препечено брашно,
1 кофичка сметана,
5-6 скилидки чесън,
сол.

Начин на приготвяне:

Натрийте месото със счуксн чесън, сложете го в сгорещената в тавичка мазнина и го изпържете да хване коричка от всички страни. Прибавете лука, пиперките и доматите, нарязани на филийки, черния пипер, дафиновия лист и залейте с виното. Покрийте плътно с фолио тавичката и я сложете в предварително загрята фурна. Намалете температурата и печете около 2 часа. Извадете от соса изпеченото месо и като изстине, го нарежете и го подредете в огнеупорна чиния. Прецедете соса, прибавете препеченото брашно, сметаната и малко счукан чесън. Варете 5 мин и залейте месото. Поднесете с няколко гарнитури, приготвени със зеленчуци.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
принцес
Admin
avatar

Брой мнения : 1533
Join date : 22.09.2009
Age : 38

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Нед Сеп 12, 2010 9:55 pm

Забулени пилешки филета..

Продукти :За 5 порции
5 броя пилешко филе от гърди
100 г шунка
100 г мариновани гъби
2 кисели краставички
1 глава лук
100 г кашкавал
5 филии бял хляб / изрязвам коричките/;
2 яйца
чесън на прах, сол

Филето овкусявам с чесън на прах и сол. Начуквам леко и нареждам в съд, като заливам с малко горчица и олио . Покривам с фолио и оставям за 2-3 часа в хладилник.
Запичам на инфранагревател от двете страни до леко зачервяване. В тиган запържвам в малко мазнина лука, нарязан на шайби. След като омекне, прибавям ситно нарязаните шунка , гъби, кисели краставички и пържа до розовеене на колбаса. От тази плънка слагам върху пържолата и поръсвам с настърган кашкавал.Запичам на горен реотан до кафенеене на кашкавала. Филиите хляб напоявам в разбитите с малко сол яйца. Запържвам , докато станат хрупкави. В чиния сервирам филетата , поставени върху пържените филии. Да ви е сладко!
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
rosi
Admin
avatar

Брой мнения : 312
Join date : 02.06.2009

ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   Чет Окт 28, 2010 3:37 pm

ПЛИКОВЕ ОТ БУТЕР ТЕСТО С ПИЛЕШКО И ГЪБИ

Необходими продукти:
2 супени лъжици зехтин
200 г пресен лук (да се нареже)
2-3 скилидки чесън (нарязан на ситно)
350 г пилешко филе (нарязано на кубчета)
200 г печурки (нарязани)
150 мл сметана
2 супени лъжици прясна мащерка
500 г бутер тесто
1 яйце (да се разбие).

Начин на проготвяне:
Запържете лука в зехтина, прибавете чесъна и пържете още 1 минута. Сложете в тигана пилешкото и пържете 10 минути. Прибавете гъбите и пържете, докато сокът не се изпари. Добавете сметаната и кипнете. Пържете докато не се сгъсти. Прибавете мащерката и подправете със сол и черен пипер. Прехвърлете в купа и охладете.
Разточете тестото върху посипана с брашно работна повърхност и изрежете четири квадрата - примерно 30x30 см. Намокрете краищата на квадратите с вода, а в центъра на всеки от тях сложете от плънката. Повдигнете противоположните краища и направете плик. Слепете краищата, за да не изтича плънката, оставяйки малък отвор в средата. Намажете всеки плик с разбитото яйце, сложете ги в тавичка и поставете в хладилника за 20 минути. Печете в нагрятата фурна около 30-40 минути.
Върнете се в началото Go down
Вижте профила на потребителя
Sponsored content




ПисанеЗаглавие: Re: Кулинарна стихия   

Върнете се в началото Go down
 
Кулинарна стихия
Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
МАНЯК :: Свободно време :: Кулинарни Изкушения-
Идете на: